ADANA MARDAV GECESİ'NE YOĞUN İLGİ

Adana'da yaşayan Mardinli vatandaşların kurduğu ve Önemli etkinliklerle adını duyuran MARDAV Vakfı geleneksel 19.Gecesi Adana Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi

Polisiye Haberler 8.12.2013 11:14:07 0
ADANA MARDAV GECESİ

Adana’da yaşayan Mardinli vatandaşların kurduğu ve Önemli etkinliklerle adını duyuran MARDAV Vakfı geleneksel 19.Gecesi Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Adana Seyhan Otel’inde gerçekleştirilen Geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, BDP İl Başkanı Uğur Bayrak, Mardinli İş Adamı Mehmet Aslan, Mahmut Tatlıdede, Arslan Güneydoğu Gazetecilik, Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş sahibi ve Güney Hakimiyet Günlük, İlkhaber ve Ege’de Bugün Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkanı ve MARDAV 2. Başkanı Halil Arslan, Prof. Dr. Abdi Bozkurt ve eşi Uzman Dr. Fatma Ersöz Bozkurt, Mardin İl Özel İdaresi Eski Müdürü Sırrı Hamidi MARDAV yönetim kurulu, Adana İl Emniyet Müdürlüğü`nde görevli Şube Müdürleri, Adana’da yaşayan Mardinli muhtarlar ile Adana, Mersin, İskenderun ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Mardinli vatandaşlar katıldı.

Gecede bir konuşma yapan  MARDAV vakfı Başkanı Osman Göktekin, Adana’ya Vakıf üniversitesi kurmak için MARDAV’ın  çalışmalarının sürdüğünü belirterek. Herkese hayal gibi gelen bu düşüncelerini gerçekleştirmek için önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek,, “Adana`daki Mardinliler olarak önümüze bir hedef koyduk. Biz Adana MARDAV`ı Türk Patent Kurumuna da tescil ettirdik. Önemli bir adım atarak MARDAV’ı bir  marka yaptık.Artık  bu Markayı geleceğe taşımanın çalışmalarını elbirliği ile gerçekleştireceğiz. MARDAV yeni hizmet binamızı da bitirmek üzereyiz. En kısa sürede kendi hizmet binamıza taşınacağımızın da müjdesini şimdiden vermek istiyorum. Adana’ya katkımız olması için de Adana’da Bir vakıf üniversitesi kurmak istiyoruz. Biz Vakıf Üniversitesi kurma düşüncemizi ilk açıkladığımızda, Herkese Hayal gibi gelen bu düşüncemizi gerçekleştirmek için önemli mesafeler kat ettik. Kamu yararına çalışan vakıf olarak kabul edilmemiz halinde hiç kimse önümüzde duramayacak. 3-5 sene içinde vakıf kendi getirdiği geliri ile üniversiteyi kurabilecek duruma gelecektir. Projelerimizin hayat bulması için herkesin desteğini bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

MARDAV`ın asıl amacı üniversite çağındaki öğrencilere burs maddi durumu iyi olmayan Mardinli Öğrencilere Burs vermek olduğunu Belirten Başkan Göktekin, Ramazan ayında maddi durumu kötü olan ve Adana’da yaşayan hemşerilerimize gıda yardımı yaptık. Yaklaşık 150 aileye sizlerin destekleri ve yardımları ile  1500 gıda paketi yardımı dağıttık. Bize bu imkanı sağlayan siz üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyorum’ ’dedi.

MARDAV 19.Geleneksel gecesine katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmadşunları söyledi:’’ MARDAV’ın geleneksel gecesinde olmaktan onur duyudum. Adana`da yaşayan Mardinli, Mardnli vatandaşlarımızın,Adana`nın kalkınması, ülkenin kalkınması, üretim ve istihdam sağlanması hususunda Çok üstün gayret ve çalışmaları ile önemli katkılar sağlayarak, birlik ve beraberlik ve kültürlerini korumaları ve doğup büyüdükleri çoğrafya ya olan sevgilerini, bağlılıklarını mahafaza etmeleri ve Mardin ile irtibatlarını kesmemeleri çok çok önemli,  Bunda tabi ki MARDAV`ın da büyük rolü var. Bu kuruluşumuzda emeği geçen ve hissesi olanları şükranla anmak istiyorum ve hepsine teşekkür ediyorum. MARDAV hakikaten örnek bir sivil toplum kuruluşudur. Bu nedenle MARDAV`a güç verenleri kutluyorum. Birlik ve beraberliğiniz devam ettikçe ve yaratılanı yaradan dan ötürü sevdikçe, her türlü engeli birlik beraberlikle aşabileceğimize inanıyorum. MARDAV`ın gelenekselleşen bu günlerinin de birlik beraberlik duygumuzun tezahür etmesi için çok önemli fırsat olduğunu yakinen görüyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” Dedi.

Konuşmalardan sonra Mardin yöresel halk oyunları ekibi sahne alarak geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Folklor Ekibinin gösterisinden sonra Mardin gecelerinin olmazsa olmaz sanatçısı Mahmut Mardinli sahne alarak, Türkçe ve Arapça sevilen türkülerini geceye katılanlarla birlikte seslendirdi. Gecenin unutulmaz sürprizlerinden biri de Mardinli İş Adamı Mahmut Tatlıdede’nin  sahneye çıkarak şarkı söylemesi dinleyicilerden dakikalarca alkış aldı. En son olarak ta Ses Sanatçısı Hüseyin Tatar  sahneye çıkarak Mardav gecesine katılanlara ziyafet çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00